SALDSKĀBĀ VISTA AR ANANASU GABALIŅIEM

KLASISKAIS kečups

JUMS BŪS NEPIECIEŠAMS:

4 porcijas | Gatavošanas laiks: 20 minūtes |

1 kg gabaliņos sagrieztas vistas krūtiņas un/vai šķiņķīšu bez ādas;
puse sīpola, sagriezts plānās šķēlītēs;
liela ķiploka daiviņa, smalki sakapāta;
gabalos sagriezta paprika (sarkanā vai zaļā);
4 ēdamkarotes eļļas;
6 tējkarotes cietes (vēlams – kukurūzas milti);
puse tases ābolu etiķa;
¼ tases medus;
neliela konservētu ananasu gabaliņu kārba un ¼ tases sulas;
3 tējkarotes “KITCHEN MASTERS” klasiskā kečupa;
2 tējkarotes sojas mērces;
2 tējkarotes cukura (iesakām brūno cukuru);
malti melnie pipari;
sāls;
smalki sagriezti lociņi.

PAGATAVOŠANA:

Lielā traukā ieberiet cieti, maltos melnos piparus un šķipsnu sāls un labi samaisiet. Pievienojiet maisījumam sagrieztus vistas gabaliņus un kārtīgi apviļājiet tos panējumā.

Lielā pannā uzkarsējiet eļļu un apcepiet vistas gabaliņus. Laiku pa laikam apmaisiet, līdz tā ir apcepta skaisti brūna. Cepiet apmēram 5 minūtes.

Tikmēr bļodā sajauciet ābolu etiķi, medu, ananasu sulu, kečupu, sojas mērci, cukuru un smalki sakapātus ķiplokus.

Ielieciet apcepto vistu bļodā un apcepiet pārējo vistu, laiku pa laikam apmaisot, apmēram 3 minūtes. Pievienojiet sagrieztus sīpolus, papriku un cepiet vēl 2 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
Ielieciet iepriekš apcepto vistas porciju pannā kopā ar konservētiem ananāsiem un ielejiet sagatavoto mērci. Kārtīgi samaisiet, lai mērce pārklātu visus gabaliņus, un cepiet vēl dažas minūtes, līdz mērce sāk burbuļot.

Pārberiet sagatavoto saldskābo vistu ar sasmalcinātiem lociņiem un pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Receptes

VISTAS SALĀTI

ŅOKI JEB KARTUPEĻU KLIMPAS AR CEPTU VISTU

PILDĪTI ĶIRŠU TOMĀTI

PASTA TOMĀTU MĒRCĒ

BARBEKJŪ MĒRCĒ GLAZĒTAS RIBIŅAS

UZKODA AR CIETĀ SIERA KRĒMU